Solna

Har du planer på att besöka Solna? Då kan det vara läge att se över vilka möjligheter du har när det kommer till att hyra bil i området. Som svensk van bilförare behöver du inte tänka på något speciellt när det kommer till att köra bil i Solna – samma trafikregler gäller där som i övriga delar av Sverige. Det enda du bör ha koll på är att trafikläget kan vara något hektiskt under vissa dagar och tider. Det beror på att Solna ligger förhållandevis nära Stockholm – det är många som både pendlar till jobb och som av andra anledningar vill ta sig in till staden, och då är det inte helt ovanligt att trafikläget även påverkar dig som kör bil just i och i närheten av Solna. 

Trafikläge och att köra tryggt 

Vill du undvika trafikkaos, långa köer och stockningar bör du inte köra bil under rusningstiderna, vilket ofta är mellan 07-09 på morgonen och mellan 15-18 på kvällen under vardagar. Under helgdagarna är trafikläget oftast lugnare, framförallt i utkanten av Solna. Perfekt tillfälle för dig att upptäcka staden, ta dig in till Stockholm eller åka vidare i Sverige. Värt att nämna att trafikläget i Sverige överlag är väldigt tryggt och sansat i förhållande till många andra länder. Så länge du har koll på trafikreglerna, kör inom hastighetsrekommendationerna och visar respekt för andra trafikanter kommer du utan problem kunna köra bil både i och utanför Solna. 

Kollektivtrafik och nära förbindelser i Solna

En stor fördel med Solna som stad och dess placering i närheten av Stockholm innebär att du som väljer att besöka eller hålla till i området har flera valmöjligheter när det kommer till saker att se och göra. Känner du dig inte trygg med att hyra bil eller av någon anledning inte blir beviljad att hyra är kollektivtrafiken bra och med nära tillgång, både med tåg och buss.

Solna ligger bland annat väldigt nära Arlanda, Sveriges största flygplats, varifrån du kan flyga till de flesta länder såväl inom Europa som i andra delar av världen. Från Solna är det också smidigt att ta sig med pendeltåg och tunnelbana till Stockholms stad och centrum. Har du hyrbil är det när till populära områden som Sigtuna, Norrtälje och Tyresö, samt andra platser och städer i Sverige som bara ligger några timmars bilfärd bort. Ska du besöka Solna är det alltså inget måste att hyra en bil då det finns goda möjligheter att ta sig runt i staden ändå, speciellt om du bor centralt. Men vill du utforska Sverige är hyrbil att rekommendera. 

 

Att tänka på vid biluthyrning i Solna

Du som vill ta del av biluthyrning i Solna måste uppfylla vissa grundkrav för att bli beviljad hyran, det vill säga samma grundkrav som gäller i resterande delar av Sverige. Du måste ha fyllt 18 år och ha ett giltigt svenskt körkort. I vissa fall kan det vara okej att hyra bil med ett utländskt körkort, men det varierar mellan olika biluthyrningsfirmor. Uppfyller du dessa krav finns det gott om valmöjligheter och alternativ för dig att välja mellan då du vill hyra bil i Solna. Det finns ett flertal biluthyrningsfirmor som håller till både i och i närheten av Solna. Du kan även hyra bil på Arlanda, vid tågstationerna och i många fall även på bensinmackar och fristående bilfirmor i staden. Välj det som passar dig bäst.

Parkering i Solna

Något som är värt att ha koll på om du kör eller hyr bil i Solna är vilka möjligheter du har att välja mellan när det kommer till parkering. Är du på tillfälligt besök i staden kommer du behöva betala parkeringsavgift alla dagar, dygnet runt. Kostnaderna för parkeringen varierar beroende på var du ställer dig, men se till att du betalar för parkeringen för att undvika böter.

Om du vill hitta mer långtidsparkering finns det även gott om såna alternativ runt om i Solna. Det finns långtidsparkering i garage och intill boenden. Vissa dagar kan det vara svårt att hitta plats, men det brukar ofta finnas åtminstone någon lösning. Kommer du bara besöka Solna ett par dagar och inte är i behov av bil kan det underlätta då du slipper parkera och betala.  

Fler destinationer i Sverige

Ängelholm

Ängelholm

Från 330 kr/dygn

Arlanda

Arlanda

Från 295 kr/dygn

Bromma

Bromma

Från 310 kr/dygn

Göteborg

Göteborg

Från 199 kr/dygn

Karlskrona

Karlskrona

Från 384 kr/dygn

Karlstad

Karlstad

Från 350 kr/dygn

Kiruna

Kiruna

Från 325 kr/dygn

Landvetter

Landvetter

Från 299 kr/dygn

Linköping

Linköping

Från 380 kr/dygn

Luleå

Luleå

Från 325 kr/dygn

Lund

Lund

Från 290 kr/dygn

Malmö

Malmö

Från 295 kr/dygn

Malmö airport – Sturup

Malmö airport – Sturup

Från 295 kr/dygn

Norrköping

Norrköping

Från 325 kr/dygn

Östersund

Östersund

Från 315 kr/dygn

Stockholm

Stockholm

Från 225 kr/dygn

Sundsvall

Sundsvall

Från 350 kr/dygn

Umeå

Umeå

Från 275 kr/dygn

Uppsala

Uppsala

Från 275 kr/dygn

Visby

Visby

Från 235 kr/dygn