Malmö

Malmö ligger i det tätbefolkade Skåne och är Sverige tredje största stad. Det är en populär besöksort, både bland svenska och utländska turister, inte minst då förbindelserna till Köpenhamn är utmärkta. Malmö är en vacker stad och här finns massor att göra året runt, med en hyrbil blir det otroligt mycket enklare att ta sig runt i staden och dess omnejd. Det finns flera väl utvalda ställen att både hämta och lämna bilen på. Varför inte passa på att se lite mer av Skåne när du ändå är igång. Om inte Danmark lockar så kanske Lund och en tripp upp över Österlen gör det? Med en bokad hyrbil kan du vara säker på att kunna ta dig dit du vill och när du vill. Ibland är det till och med enklare att orientera sig på en ny plats om man sitter i en bil, speciellt om den har GPS.

Några av de platser i Malmö där du kan hämta/lämna din hyrbil som du bokat hos oss är; Sturup flygplats, Malmö centralstation, Caroli city och Malmö downtown. Även om du enbart vill ha ett smidigt sätt att ta dig från och till flygplatsen på med all packning så kan hyrbilen vara ett riktigt prisvärt och bra alternativ för dig. Även du som redan bor i staden kan ha nytta av en hyrbil, du kanske är en av alla dem som enbart har en cykel som fordon. Då kan det vara perfekt att hyra bil ibland om man behöver flytta större saker eller åka ut på landet och gå på loppmarknad. En del av fynden kan vara svåra att få med på bussar och tåg.

I den lilla storstaden finns mycket att se och göra. Både Stortorget och Lilla Torg är härliga platser att besöka för att få äta en bit mat eller avnjuta en alkoholhaltig dryck. I kanalerna kring gamla staden går guidade båtturer och på slottet Malmöhus kan intressanta utställningar skådas. Teknikens och Sjöfartens Hus är ytterligare en sevärdhet att besöka när man befinner sig i denna hamnstad.

Tidigare var Malmö en känd industristad där bland annat varvet Kockums var ledande men fokus håller på att skifta till en mer tjänstebaserad ekonomi. Affärsresorna till staden är dock fortsatt vanliga trots de höga arbetslöshetssiffrorna som har drabbat området.

Hyra bil i Malmö

Oavsett om man är i Malmö på affärsresa eller för nöjes skull så kan en hyrbil vara behändig att använda sig av. I stadens hjärta ligger Malmö Centralstation vilken klassas som Sverige fjärde största station. Endast ett stenkast från stationen finns ett flertal företag som man kan hyra bil av. Om man önskar ett budgetalternativ så kan det vara värt att kolla uthyrningspriserna hos bensinstationerna.

Malmö har gott om parkeringsmöjligheter där man betalar med kort, mobil eller i efterhand och parkeringskartor hittas med lätthet online.

Bilist i Malmö

Det kan vara hektiskt att köra bil i Malmö. Om man ska bege sig in i staden under morgonrusningen eller ut under eftermiddagen så kan man hamna i långa köer.

Staden är väl planerad på så vis att den har två ringvägar som löper i dess utkant vilka helt sonika kallas för Inre Ringvägen och Yttre Ringvägen. Dessa leder mycket av trafiken bort från stadskärnan men här bör nämnas att den Yttre Ringvägen är densamma som E20 och att det är denna som leder till Köpenhamn. Vägen är således hårt trafikerad av internationell trafik.

Upplev Skåne

Med hyrbil kan man uppleva hela Skåne. En dagstur bort ligger oerhört många orter och turistmål som är värda ett besök. Bland städerna finns Lund, Helsingborg och Ystad för att nämna några få. Fina stränder, maffiga slott och mysiga gårdsbutiker strösslar landskapet.

Man kan också köra över Öresundsbron för att utforska Köpenhamn och östra Danmark. De flesta biluthyrningsfirmor har inga problem med att man kör utomlands men man bör informera dem om utomlandsplanerna när man hämtar bilen.

Sammanfattning

Åker du till Malmö, vare sig det är på semester eller jobbresa så kan det vara riktigt skönt att ha en väntande hyrbil. Då kan du vara säker på att du har ett transportmedel när du kommer fram som du kan ta dig dit du vill i. Här kör man enkelt genom hela staden och bilen blir ett smidigt sätt att ta sig mellan möten eller olika nöjen. Du kan hämta ut den på flygplatsen eller inne i stan och lämna/hämta där det passar dig bäst. Varför inte ta en tripp över bron och hälsa på grannlandet Danmark? Det gör du allra enklast med hyrbil så klart! Då behöver du inte passa några tider utan tar dig enkelt fram och tillbaka mellan Malmö och Köpenhamn. Du kan till och med välja att hämta eller lämna den på andra sidan sundet.

Fler destinationer i Sverige

Ängelholm

Ängelholm

Från 330 kr/dygn

Arlanda

Arlanda

Från 295 kr/dygn

Bromma

Bromma

Från 310 kr/dygn

Göteborg

Göteborg

Från 199 kr/dygn

Karlskrona

Karlskrona

Från 384 kr/dygn

Karlstad

Karlstad

Från 350 kr/dygn

Kiruna

Kiruna

Från 325 kr/dygn

Landvetter

Landvetter

Från 299 kr/dygn

Linköping

Linköping

Från 380 kr/dygn

Luleå

Luleå

Från 325 kr/dygn

Lund

Lund

Från 290 kr/dygn

Malmö airport – Sturup

Malmö airport – Sturup

Från 295 kr/dygn

Norrköping

Norrköping

Från 325 kr/dygn

Östersund

Östersund

Från 315 kr/dygn

Stockholm

Stockholm

Från 225 kr/dygn

Sundsvall

Sundsvall

Från 350 kr/dygn

Umeå

Umeå

Från 275 kr/dygn

Uppsala

Uppsala

Från 275 kr/dygn

Visby

Visby

Från 235 kr/dygn