Visby

Visby är en svensk pärla. Miljontals människor reser till den gotländska orten varje år och under somrarna fullkomligt myllrar det av folk. Den vackra hansastaden drar till sig både politiker under den berömda Almedalsveckan såväl som ordinära turister.

I Visbys stadskärna, innanför den medeltida ringmuren, är avstånden små och man förflyttas lättast till fots. I de övriga stadsdelarna och närområdena är bussförbindelserna goda. Därtill är ön känd för sin cykelvänlighet. Med sitt platta landskap och sina utomordentliga cykelbanor kommer man långt på två hjul.

Biluthyrning i Visby

Gotland är endast 17 mil långt och 5 mil brett och befolkningstätheten ligger på 18 invånare per kvadratkilometer. Det är inga stora siffror vilket bland annat ses i att det inte finns särskilt många biluthyrare på ön.

Majoriteten av företagen att besöka om man vill hyra bil riktar in sig på turismen och ligger således i Visbys hamnområde eller något stenkast bort längs med Färjeleden. Om man når ön med färja och planerar att hyra bil så är det dessa som man bör besöka. Ett annat alternativ är de bensinstationer som ligger längs med Visbys större vägar och som numera hyr ut bilar. Det är lite svårare att ta sig till dessa men priset kan många gånger vara bättre än hos de stora biluthyrningsfirmorna.

Om man flyger till ön så har Visby Airport ett flertal partners som hyr ut bilar på plats. Det går bra att förhandsboka bilar direkt genom vår prisjämförelsetjänst här på hyrabil.net

Att köra bil i Visby

Gotland är en del av Sverige och på ön gäller självfallet svenska trafikregler. Stadskärnan i Visby har dock särskilda regler som det gäller att förhålla sig till.

Mellan 15 juni och 1 september råder bilförbud innanför Visbys murar. Avsikten med detta är att öka trevnaden och värna om miljön under den tid som staden överhopas av turister. Bilförbudet är inte totalt, vilket innebär att man har rätt att köra till sin bostad och därifrån, oavsett om man är permanent boende eller om man är tillfälligt inhyst på ett hotell. Låg hastighet som motsvarar gånghastighet gäller på många ställen

Upplev Gotland

Det finns massvis värt att se på Gotland. Om man vill förflytta sig lite längre är bil att rekommendera. Ta exempelvis en tur ned till klipporna Hoburgen, besök Ingemar Bergmans Fårö, besök Roma klosterruin för att se teater eller utforska någon av alla de vikingafyndigheter som ger ön dess mystik.

Fler destinationer i Sverige

Ängelholm

Ängelholm

Från 330 kr/dygn

Arlanda

Arlanda

Från 295 kr/dygn

Bromma

Bromma

Från 310 kr/dygn

Göteborg

Göteborg

Från 199 kr/dygn

Karlskrona

Karlskrona

Från 384 kr/dygn

Karlstad

Karlstad

Från 350 kr/dygn

Kiruna

Kiruna

Från 325 kr/dygn

Landvetter

Landvetter

Från 299 kr/dygn

Linköping

Linköping

Från 380 kr/dygn

Luleå

Luleå

Från 325 kr/dygn

Lund

Lund

Från 290 kr/dygn

Malmö

Malmö

Från 295 kr/dygn

Malmö airport – Sturup

Malmö airport – Sturup

Från 295 kr/dygn

Norrköping

Norrköping

Från 325 kr/dygn

Östersund

Östersund

Från 315 kr/dygn

Stockholm

Stockholm

Från 225 kr/dygn

Sundsvall

Sundsvall

Från 350 kr/dygn

Umeå

Umeå

Från 275 kr/dygn

Uppsala

Uppsala

Från 275 kr/dygn