Sundsvall

Som en av de större orterna i Norrland är Sundsvall välbesökt där den ligger mitt i Sverige och den är ett nav i den norrländska trafiken. För Sundsvallsturisten finns mycket att se. Att strosa omkring i den centrala Stenstaden är ett måste och från takåsarna finns möjligheten att få en unik, guidad vandring. Uppe på Norra Berget ligger Sundsvalls alldeles eget Skansen med sina kulturbyggnader, lantraser och där hittas även café, restaurang och hantverksbutiker.

Med hyrbil i Medelpad

Sundsvall är en plats som präglas av ett rikt natur- och kustliv vilket gör det optimalt att se området med bil. Det går utmärkt att hyra bil direkt vid Sundsvall Centralstation där ett flertal biluthyrningsfirmor ligger, i allt från budgetpris till högre prisklasser. Västerut, längs väg E14, ligger ytterligare biluthyrningsföretag som ett pärlband.

Från Sundsvall-Timrå Airport går flygen täta tur och retur till Stockholm, Göteborg och Luleå. Under säsong sammanbinds Sundsvall dessutom med Visby och länder kring Medelhavet såsom Spanien, Grekland och Turkiet. Flygplatsen samarbetar med fyra biluthyrningsföretag som erbjuder hyrbilar på plats men som på alla mindre flygplatser är det en fördel att hyra bil innan ankomst.

Köra i Sundsvall

Som nämnt är Sundsvall väl förbundet och det går alltså lätt att ta sig till och från staden. Den högtrafikerade E4:an går förbi Sundsvall där den bland annat går över Sundsvallsbron, vilken är Sveriges längsta motorvägsbro, och mot Trondheim i Norge går väg E14.

Tack vare att en stor del av trafiken leds utanför staden går det smidigt att köra inuti Sundsvall. Staden är dessutom relativt ung, då den designades från grunden under 1600-talet, vilket gör att den således saknar de vindlande gator som utmärker många svenska städer och istället är byggd i ett symmetriskt rutmönster.

När det kommer till parkering erbjuder staden gott om parkeringsmöjligheter, bland annat i parkeringhuset City-P. Betalning görs ofta smidigt tack vare appen Parkster, vilken även listar parkeringsplatser. En rekommendation är att parkera strax utanför den lilla stadskärnan och förflytta sig genom staden till fots.

Körleder kring Sundsvall

Med hyrbil gör turisten klokt i att lämna E4:an och bege sig in på en av de turistleder som genomfar Medelpad. Kustleden är till exempel ett ypperligt tillfälle att besöka hav, klippor, sandstränder, fiskelägen, campingar och gårdsbutiker. Skeppshamnsleden leder till fiskeläget i Skeppshamn och längs vägen kan utsökta restauranger besökas, såsom Holmö Brygga och Portercaféet. Leden för även turisten till vackra herrgårdar och Åstöns naturreservat.

Fler destinationer i Sverige

Ängelholm

Ängelholm

Från 330 kr/dygn

Arlanda

Arlanda

Från 295 kr/dygn

Bromma

Bromma

Från 310 kr/dygn

Göteborg

Göteborg

Från 199 kr/dygn

Karlskrona

Karlskrona

Från 384 kr/dygn

Karlstad

Karlstad

Från 350 kr/dygn

Kiruna

Kiruna

Från 325 kr/dygn

Landvetter

Landvetter

Från 299 kr/dygn

Linköping

Linköping

Från 380 kr/dygn

Luleå

Luleå

Från 325 kr/dygn

Lund

Lund

Från 290 kr/dygn

Malmö

Malmö

Från 295 kr/dygn

Malmö airport – Sturup

Malmö airport – Sturup

Från 295 kr/dygn

Norrköping

Norrköping

Från 325 kr/dygn

Östersund

Östersund

Från 315 kr/dygn

Solna

Solna

299 kr/dygn

Stockholm

Stockholm

Från 225 kr/dygn

Umeå

Umeå

Från 275 kr/dygn

Uppsala

Uppsala

Från 275 kr/dygn

Visby

Visby

Från 235 kr/dygn