Karlskrona

I Blekinge i sydöstra Sverige ligger Karlskrona vid Östersjöns strand. Karlskrona är en gammal örlogsstad med en anrik historia som sträcker sig långt tillbaka i tiden. Till Karlskrona tar man sig smidigt genom att hyra bil och åka längs Europaväg 22 (E22) som är en av Sveriges stamvägar som börjar i Trelleborg och slutar i Norrköping, en sträcka på totalt 56 mil. För att nå Karlskrona centrum svänger man av motorvägen vid trafikplats Österleden.

Vy över Karlskrona i Blekinge skärgård.

Från Karlskrona kan man enkelt ta sig vidare ut i Europa då rederiet Stena Line har en färjelinje med dagliga turer till Gdynia i Polen. Vill du flyga till Karlskrona i stället för att hyra bil ligger närmaste flygplats i Ronneby ungefär 30 kilometer från Karlskrona centrum. Även en tågstation finns för de som önskar besöka staden med tåg och rekommenderade linjer är Blekinge kustbana och Kust till kust-banan.

Marinmuseum i Karlskrona är ett klassiskt museum som har något för alla och besöks av hundratusentals turister varje år.

Marinmuseum i Karlskrona

Det kanske mest kända besöksmålet i Karlskrona är Marinmuseum som tillsammans med Vasamuseet, Sjöhistoriska museet och Järnvägsmuseet ingår i Statens maritima och transporthistoriska museer (SMTM). Varje år besöker ett par hundra tusen turister Marinmuseum och av dessa kommer runt 30 procent från utlandet och främst då från Danmark, Tyskland och Polen.

Marinmuseum erbjuder så klart en hel del militärhistoria och du kan som besökare bland annat kliva ombord på ubåten HMS Neptun i Ubåtshallen som öppnade 2014.

Marinmuseum ligger på ön Stumholmen i centrala Karlskrona och består av flera byggnader. Förutom huvudbyggnaden består Marinmuseum av byggnaderna Slup- och barkasskjulet, Flyghangaren och Ubåtshallen.

Runt Marinmuseum på Stumholmen ligger en mängd museala fartyg för beskådan. Du kan här till exempel ta en titt på robotbåten HMS Västervik som var med när det hettade till i Karlskrona skärgård på 80-talet när den sovjetiska ubåten U 137 gick på grund.

Fler destinationer i Sverige

Ängelholm

Ängelholm

Från 330 kr/dygn

Arlanda

Arlanda

Från 295 kr/dygn

Bromma

Bromma

Från 310 kr/dygn

Göteborg

Göteborg

Från 199 kr/dygn

Karlstad

Karlstad

Från 350 kr/dygn

Kiruna

Kiruna

Från 325 kr/dygn

Landvetter

Landvetter

Från 299 kr/dygn

Linköping

Linköping

Från 380 kr/dygn

Luleå

Luleå

Från 325 kr/dygn

Lund

Lund

Från 290 kr/dygn

Malmö

Malmö

Från 295 kr/dygn

Malmö airport – Sturup

Malmö airport – Sturup

Från 295 kr/dygn

Norrköping

Norrköping

Från 325 kr/dygn

Östersund

Östersund

Från 315 kr/dygn

Stockholm

Stockholm

Från 225 kr/dygn

Sundsvall

Sundsvall

Från 350 kr/dygn

Umeå

Umeå

Från 275 kr/dygn

Uppsala

Uppsala

Från 275 kr/dygn

Visby

Visby

Från 235 kr/dygn