Östersund

Östersund ligger i mellersta Sverige och brukar kallas för Vinterstaden. En av anledningarna till detta smeknamn är att många vintersporter har fått fäste här och staden har både sett inhemska mästerskap och internationella. Man har t.o.m. ansökt om att vara värd för vinter-OS flera gånger men har tyvärr fått avslag varje gång. Under sommarhalvåret är staden istället känd för sitt fotbollsintresse och det finns flera etablerade lag här, bl. a. Östersund FK. I mångt och mycket är således Östersund en sportig stad med långa anor men självklart har staden andra ställen i omgivningarna som är värda att besöka. Det bästa sättet att göra det är med bil.

Boka hyrbil i Östersund

Flygplatsen i Östersund delas med Åre och heter således Åre Östersund Airport. Den ligger på Frösön som befinner sig 11 km västerut. Under sportloven och påskloven får båda städerna många besökare i och med all skidåkning som utövas i fjällen och därför kan man också enkelt hyra bil där. Det är även det enklaste sättet att se sig omkring eftersom förbindelserna inte är lika omfattande som i exempelvis Stockholm eller Göteborg. Även inne i Östersund ligger flera biluthyrningsfirmor utspridda varav två vid Centralstationen. Dock stänger de flesta inne i staden redan vid 17.00, vilket kan vara värt att komma ihåg. Det finns däremot OKQ8 bensinmack som också erbjuder hyrbilar och här stänger man betydligt senare.

Parkering i staden är ganska enkelt att hitta och det finns även ställen där man kan stå gratis än så länge. I annat fall kan man lätt uppsöka kommunens parkeringshus i centrum där det är förhållandevis billigt att stå.

Ta sig runt i Östersund med omnejd

Ska man åka omkring för att se på naturen eller åka skidor, vandra, fiska eller vad det nu är man har kommit hit för, behöver man definitivt en bil. Runt staden finns flera vandringsleder som även ger bra utsikt över Storsjön, som är landets femte största sjö. Här kan man få god fiskelycka och uppleva naturens charm och lugn. Många cyklar även här och det hålls cuper och tävlingar utmed cykellederna.

Utanför Östersund finns även flera gemytliga bed and breakfast samt butiker på landet som tillverkar närodlade och närproducerade livsmedel och produkter som man kan hitta om man kör ett tag.

Fler destinationer i Sverige

Ängelholm

Ängelholm

Från 330 kr/dygn

Arlanda

Arlanda

Från 295 kr/dygn

Bromma

Bromma

Från 310 kr/dygn

Göteborg

Göteborg

Från 199 kr/dygn

Karlskrona

Karlskrona

Från 384 kr/dygn

Karlstad

Karlstad

Från 350 kr/dygn

Kiruna

Kiruna

Från 325 kr/dygn

Landvetter

Landvetter

Från 299 kr/dygn

Linköping

Linköping

Från 380 kr/dygn

Luleå

Luleå

Från 325 kr/dygn

Lund

Lund

Från 290 kr/dygn

Malmö

Malmö

Från 295 kr/dygn

Malmö airport – Sturup

Malmö airport – Sturup

Från 295 kr/dygn

Norrköping

Norrköping

Från 325 kr/dygn

Stockholm

Stockholm

Från 225 kr/dygn

Sundsvall

Sundsvall

Från 350 kr/dygn

Umeå

Umeå

Från 275 kr/dygn

Uppsala

Uppsala

Från 275 kr/dygn

Visby

Visby

Från 235 kr/dygn