Landvetter

Landvetter är en småort som ligger ett par mil öster om Göteborg och där huserar Göteborg-regionens största flygplats. Göteborg Landvetter Airport, som denna internationella flygplats heter, har avgångar till hela Norden och till de stora städerna i Europa liksom till charterdestinationer. Bland flygresorna till och från svenska städer återfinns Stockholm, Borlänge, Luleå och Visby så du tar dig alltså med lätthet till Landvetter från huvudstaden samt från landets mer avlägsna orter. Alldeles intill flygplatsen ligger Landvetter Airport Hotel vilket kan vara en bra utgångspunkt om du flyger till Göteborg och inte vill bo mitt i smeten.

Hyra bil på Landvetter

På Landvetter flygplats finns det 7 olika biluthyrningsfirmor. Alla firmorna har kontor vid det stora parkeringshuset på flygplatsen, och det är där man hämtar och som regel lämnar tillbaka sin hyrbil. Det går att göra en överenskommelse med firman om att man kan hyra den på Landvetter, och lämna den på ett annat ställe, t.ex. i Göteborg. Man behöver inte lämna tillbaka bilen under firmornas öppettider, man kan parkera bilen på anvisad plats och lägga bilnyckeln i firmans brevlåda. De olika biluthyrningsfirmorna som finns på Landvetter är Avis, Sixt, Enterprise rent-a-car, Budget, Europcar, Hertz och Mabi. De tillgängliga bilarna finns från budgetklass till riktiga toppbilar men för att du ska få den prestanda och prisklass som du önskar bör du boka hyrbil innan ankomsten. Utbudet kan nämligen vara begränsat om du bokar bil på plats. Vad det gäller åldersgränser hyr de flesta svenska bilfirmor ut hyrbilar till förare från 18 års ålder men det är inte ovanligt att en extra avgift tillkommer om föraren är under 25 år. Vissa företag sätter dessutom en övre uthyrningsgräns vid 70 års ålder.

Sixt biluthyrning

Hos Sixt biluthyrning kan man hyra personbilar och lastbilar. De har ett ganska brett utbud av personbilar, bl.a. sedan och kombi, SUV, sportbilar, elbilar och minibussar. De har en del bilgrupper som man kan hyra från det att man är 19 år mot att man haft körkort i ett år. Vissa andra typer av bilar måste man vara 24 år för att få köra, och man måste ha haft körkort i 2 år. När man hämtar sin hyrbil måste man ha med sig sitt körkort, ett eller två kreditkort och om man inte är svensk medborgare måste man uppvisa pass.

Bäst pris online

Så fort man vet när man kommer att ha behov för hyrbil från Landvetter är det en bra idé att boka. Det gör man enkelt över internet, eller genom att ta kontakt med de olika hyrbilsfirmorna på telefon. Att boka via internet ger oftast billigare pris än om man bokar över telefon. Ju tidigare man bokar ju bättre pris kan man få, och man blir säker på att man får den bil som man verkligen önskar och har behov av. Att landa på flygplatsen och kunna hämta upp sin hyrbil är smidigt och ger en annan frihet än att ta hänsyn till kollektivtrafik. När man hämtar sin hyrbil kan det vara smart att dubbelkolla vad som ingår i priset. När man bokar via internet får man ofta svart på vitt veta vad som ingår i priset för att hyra bilen och om man ringer och bokar så bör man fråga vad som ingår. Det man ska vara uppmärksam på är vilka försäkringar som ingår och om det ingår fria mil.

Tillval och extra tjänster

De olika bilfirmorna har en del olika tilläggstjänster och extraval när man hyr bil. Budget biluthyrning erbjuder också GPS navigeringssystem, bilbarnstol, och extra förare. Hos Budget kan man också hyra mobilt WiFi, så att man kan hålla sig uppkopplad under resan. Kanske behöver man roa barnen med en film, eller möjlighet till att läsa e-post. För ett mindre tillägg per dag kan man få med mobilt WiFi i sin hyrbil.

Köra i Göteborg

Att köra i Västergötland är precis som att köra i andra delar av Sverige. Vägarna är således i ett ganska gott skick och om du vill se landskapet så är bil det ultimata färdsättet. Det ter sig lite annorlunda om du planerar att ta bilen in i Göteborg. Sveriges näst största stad är i ständig utveckling och den växer snabbt vilket innebär att staden har flertalet ombyggnationer och utbyggnader på gång. Det rekommenderas inte att köra i staden under rusningstrafik om det inte är absolut nödvändigt och därtill kan det vara klokt att undvika välbesökta platser såsom Centralstationen och Nordstan.

Se Göteborg och Västergötland

I Göteborg finns mycket att göra. Liseberg är populärt liksom Scandinavium med dess event. Inom Vallgraven är en central stadsdel där du kan shoppa loss i gemytliga kvarter och staden har både opera, revyer och trevliga museum såsom Universeum. Bakom ratten finns ännu mer att se i Göteborgs omgivningar. Norrut ligger Marstrand med Karlsborgs fästning som är ett omtyckt resmål och strax söderut finns Gunnebo Slott att skåda. Bland barnfamiljer brukar Borås Djurpark och Skara Sommarland vara populärt, vilka båda ligger en dagstur inåt landet. Vidare har Göteborgstrakten en vacker kust med många badmöjligheter.

Sammanfattning

På Sveriges västkust ligger Göteborg, landets näst största stad. Flygplatsen Landvetter ligger 15 km öster om Göteborg, och är ett viktigt nav för både inrikes och internationella flygningar. Om man vill ta sig vidare från Landvetter när man kommer med flyg finns det många möjligheter. Om man vill slippa flygbuss och dyra taxiresor kan man välja att ta hyrbil. Här blir de olika hyrbilsalternativen beskrivna.

Fler destinationer i Sverige

Ängelholm

Ängelholm

Från 330 kr/dygn

Arlanda

Arlanda

Från 295 kr/dygn

Bromma

Bromma

Från 310 kr/dygn

Göteborg

Göteborg

Från 199 kr/dygn

Karlskrona

Karlskrona

Från 384 kr/dygn

Karlstad

Karlstad

Från 350 kr/dygn

Kiruna

Kiruna

Från 325 kr/dygn

Linköping

Linköping

Från 380 kr/dygn

Luleå

Luleå

Från 325 kr/dygn

Lund

Lund

Från 290 kr/dygn

Malmö

Malmö

Från 295 kr/dygn

Malmö airport – Sturup

Malmö airport – Sturup

Från 295 kr/dygn

Norrköping

Norrköping

Från 325 kr/dygn

Östersund

Östersund

Från 315 kr/dygn

Stockholm

Stockholm

Från 225 kr/dygn

Sundsvall

Sundsvall

Från 350 kr/dygn

Umeå

Umeå

Från 275 kr/dygn

Uppsala

Uppsala

Från 275 kr/dygn

Visby

Visby

Från 235 kr/dygn