Ängelholm

 

Ängelholm är lergökarnas och hemvist för Engelholms Glass. Staden ligger vid mynningen av Rönne Å och den har varit en viktig handelsplats sedan Kristian II gav den stadsprivilegier under 1500-talet.

Under sommartid befolkas Ängelholm av mängder av turister som bland annat lockas av stränderna och den populära Kullahalvön. Bland stadens sevärdheter finns Gamla Rådhuset från 1700-talet liksom Ängelholms hembygdspark med sitt zoo och kulturmuseet Grönvallska Gården.

Biluthyrare i Ängelholm

Man tar sig med lätthet till Ängelholm med hjälp av tåg eller flyg. Vid Ängelholms Centralstation finns åtminstone en biluthyrningsfirma och ytterligare ett antal företag som hyr ut bilar finns spridda över staden, där de flesta ligger nära E6/E20.

Runt fem kilometer från Ängelholm ligger Ängelholm-Helsingborg Airport. Det är en mindre flygplats som framför allt har Stockholm och Visby som destinationer men även Mora, Östersund och ett par charterdestinationer. Det går utmärkt att hyra bil då flygplatsen har flera av de stora biluthyrarna som samarbetspartners.

Med bil i Ängelholm

Det är lätt att ta sig till och från Ängelholm med bil då väg E6 och E20 går förbi staden.

Parkeringsmöjligheterna i centrala Ängelholm är många och attraktiva. I de mest centrala delarna får man parkera max 24 timmar och parkeringsavgift gäller. Man betalar för sin parkering i någon av betalningsautomaterna eller genom appen Parkster.

Staden har nyligen utökat parkeringszonerna för att kunna erbjuda fler parkeringsplatser och i de yttersta områdena finns dygnsparkering till ett lägre pris. Under lördagar är det gratis att parkera på de kommunala parkeringsplatserna.

Besök Kullahalvön

Många turister lockas till Ängelholm av den hänförande Kullahalvön som bäst upptäcks med bil. Regionen är välbesökt under somrarna och kan ståta med mängder av upplevelser.

Naturreservatet Kullen med sina lövskogar, branta klippor och stolta fyr är väl värt ett besök. I fyrcaféet kan man avnjuta en kopp kaffe med en av Skånes vackraste utsikter. I trakten finns även en vingård liksom det anrika Hotell Mölle där man serverar afternoon tea på klippbranterna invid havet.

Genom att hyra bil kan man sedan förflytta sig söderut längs med kusten. Höganäs med sin keramikfabrik är ett omtyckt stopp liksom det kungliga Sofiero med sina vackra rhododendronbuskar och härliga sommaruppträdanden.

Fler destinationer i Sverige

Arlanda

Arlanda

Från 295 kr/dygn

Bromma

Bromma

Från 310 kr/dygn

Göteborg

Göteborg

Från 199 kr/dygn

Karlskrona

Karlskrona

Från 384 kr/dygn

Karlstad

Karlstad

Från 350 kr/dygn

Kiruna

Kiruna

Från 325 kr/dygn

Landvetter

Landvetter

Från 299 kr/dygn

Linköping

Linköping

Från 380 kr/dygn

Luleå

Luleå

Från 325 kr/dygn

Lund

Lund

Från 290 kr/dygn

Malmö

Malmö

Från 295 kr/dygn

Malmö airport – Sturup

Malmö airport – Sturup

Från 295 kr/dygn

Norrköping

Norrköping

Från 325 kr/dygn

Östersund

Östersund

Från 315 kr/dygn

Stockholm

Stockholm

Från 225 kr/dygn

Sundsvall

Sundsvall

Från 350 kr/dygn

Umeå

Umeå

Från 275 kr/dygn

Uppsala

Uppsala

Från 275 kr/dygn

Visby

Visby

Från 235 kr/dygn