Stockholm

Sveriges huvudstad Stockholm är välbesökt och i staden finns sevärdheter för alla intressen. Strosa i gamla stan, besök ett av stadens alla museum, shoppa loss på Drottninggatan, se en teaterföreställning eller besök Skansen och Djurgården. Med bil kan du se ännu mer av denna vackra stad och dess omgivningar. Kommer man fram sent till staden eller har rest långt så är det kanske inte lokaltrafiken man vill ge sig in i till att börja med. Speciellt inte om man har mycket packning, då kan det vara skönt att bara packa in allt i en hyrbil och sedan köra dit man ska själv.

Hyra bil i Stockholm

När man åker till Stockholm så är kanske hyrbil inte det första man tänker på att boka. Det kan vara ganska jobbigt att köra i innerstadstrafiken om man inte är van. Men ska man tillexempel på affärsresa till huvudstaden så kan det faktiskt vara en god idé att hyra bil. Speciellt om man ska bo en bit utanför stadskärnan där hotellen ofta är billigare. För att ta sig från och till flygplatsen är bilen ett av de bättre färdmedlen. Åker du på semester till Stockholm vill du kanske ha lite större frihet än vad lokaltrafiken ger. Det finns flera fina ställen att besöka utanför och omkring staden vilket gör att en hyrbil kommer väl till hands.

Det är lätt att hyra bil i Stockholm och oavsett vilken stadsdel du befinner dig i är du inte långt från en biluthyrare. Av naturliga skäl finns den största klungan av biluthyrningsfirmor centrerade runt Stockholm Centralstation på Norrmalm. Andra platser att söka sig till i jakt på hyrbil är runt Karlaplan på Östermalm och runt Medborgarplatsen på Södermalm. Självfallet finns det också flertalet biluthyrningsföretag på både Arlanda och Bromma flygplatser. Det bästa är att du inte behöver lämna bilen där du hämtade den. Ett exempel kan vara att du vill ha en bil som väntar dig på Arlanda flygplats när du kommer och du vill sedan kunna lämna den i närheten av dit du ska. Då är det så praktiskt att du här kan göra just det. Det är bara att välja annan återlämningsplats när du bokar via vår hemsida. Du kanske vill kunna köra själv från flygplatsen och sedan lämna bilen i city där du ska bo, då går det alltså alldeles utmärkt att göra.

Genom vara påläst och i förväg fundera över hur långt du kommer att köra på ett ungefär kan du välja det bästa alternativet för dig. Prismässigt sett brukar det löna sig att jämföra biluthyrare online och boka bil innan ankomsten. Se även till att du hör med ditt hotell huruvida parkering ingår eller inte.

Hyra bil för dig som bor i Stockholm

Många stockholmare har inte egen bil utan väljer att hyra en vid behov och det finns massor med bra uthyrningsställen i staden. Ofta kan det löna sig att hyra en bil om man ska ta sig till Ikea eller utflyktsplatser som inte ligger direkt i centrum. Man slipper tänka på hur och när lokaltrafiken går och kan ta sig dit man vill, när man vill. Några av de utlämningsplatser där du kan hämta och lämna en hyrbil i Stockholm som du hyrt genom oss är; Bromma flygplats, Arlanda flygplats, Stockholm Sheraton, City, Liljeholmen, Vällingby, Östermalm med flera.

Med bil i Stockholm

Det är ett stort tyck på Stockholm när det kommer till vägtrafiken. Som turist kan det vara klokt att låta bilen stå under vardagarnas rusningstimmarna liksom under storhelger och välbesökta stadsevent. Att ta sig ut från staden en fredagskväll kan ta en oerhört lång tid på grund av köbildning och detsamma gäller att ta sig in i staden en söndagseftermiddag. Under vardagar är stadskärnan belagd med trängselskatt, vilket fungerar som så att radar registrerar bilarna och skickar sedan faktura till ägaren i efterhand.

Som i alla städer kan det vara svårt att hitta parkeringar men möjligheten finns att både parkera på gatan eller i ett av stadens alla parkeringshus. Du kan vanligtvis betala med kort eller använda appen Betala-P. Det finns många ”Park and Ride”-parkeringar strax utanför stadskärnan där bilen kan parkeras och du istället använder kollektivtrafiken för att nå centrum. Parkeringsplatser och parkeringshus är väl utmärkta men det går utmärkt att besöka Stockholms stads hemsida för att få förhandsinformation.

Se Stockholm med bil

För att turista i centrala Stockholm behövs ingen bil men om du vill se lite mer kan en hyrbil underlätta och bland favoriterna ses staden Vaxholm, med dess fästning, som bjuder på äkta skärgårdsatmosfär. Till Vikingastaden Birka kan du faktiskt inte ta bilen, dit går bara båt. Endast en dagstur bort ligger småstaden Trosa med dess gemytliga stämning.

Fler destinationer i Sverige

Ängelholm

Ängelholm

Från 330 kr/dygn

Arlanda

Arlanda

Från 295 kr/dygn

Bromma

Bromma

Från 310 kr/dygn

Göteborg

Göteborg

Från 199 kr/dygn

Karlskrona

Karlskrona

Från 384 kr/dygn

Karlstad

Karlstad

Från 350 kr/dygn

Kiruna

Kiruna

Från 325 kr/dygn

Landvetter

Landvetter

Från 299 kr/dygn

Linköping

Linköping

Från 380 kr/dygn

Luleå

Luleå

Från 325 kr/dygn

Lund

Lund

Från 290 kr/dygn

Malmö

Malmö

Från 295 kr/dygn

Malmö airport – Sturup

Malmö airport – Sturup

Från 295 kr/dygn

Norrköping

Norrköping

Från 325 kr/dygn

Östersund

Östersund

Från 315 kr/dygn

Solna

Solna

299 kr/dygn

Sundsvall

Sundsvall

Från 350 kr/dygn

Umeå

Umeå

Från 275 kr/dygn

Uppsala

Uppsala

Från 275 kr/dygn

Visby

Visby

Från 235 kr/dygn