Det finns några saker som kan vara bra att tänka på när man ska hyra bil, allt från hur mycket det får kosta dig till vad som ingår i priset. Här presenterar vi en liten checklista du kan gå igenom när du ska boka för att vara säker på att få den bästa hyrbilen just för dig.

  1. Vart i världen ska du hyra din bil?
  2. Vilken storlek vill du ha på bilen? Om du är ensam kan det räcka med en vanlig personbil men om det är hela familjen som är ute och reser kanske man vill ha en rymlig kombi.
  3. Hur mycket får det kosta? Priserna kommer att variera beroende på en del olika saker, vad det är för storlek på bilen, vart du ska hyra den, hur länge du ska hyra den och vilka tillval du gör.
  4. Behöver du några tillval? Tillval är sådant som inte ingår i den första prissumman du ser, det är saker som takräcken, bilbarnstol etc. Kolla alltid igenom noga vad du behöver, kryssa i och se sedan det totala priset med tillval.
  5. Vilken terräng tror du att du kommer köra i? Ofta så spelar inte det här någon större roll men vet du med dig att du kommer att köra i svårare terräng. Ja då är det självklart något som ska spela roll när du väljer typ av bil att hyra.