Vanliga frågor

Att hyra bil är väldigt enkelt och ett smidigt sätt att resa. Det kan i samband med att du bokar en hyrbil uppstå funderingar kring din bokning, om bilen eller din resa. Här listar vi de vanligaste frågorna med korta svar. Har du ytterligare funderingar rekommenderar vi att du tar kontakt med vår kundtjänst.

Fördelen med att boka via Hyrabil.com

Genom att boka din hyrbil via vår prisjämförelse så får du alltid bästa pris eftersom vi ställer hyrbilsföretagen mot varandra. Du kan på ett enkelt sätt hitta en bra bil att hyra för din resa till ett konkurrenskraftigt pris.

Bokningsprocessen

Vi har ett samarbete med Auto Europe som administrerar hyrbilsbokningar. Du söker enkelt efter en hyrbil i vår prisjämförelse och skickas sedan vidare till Auto Europe där du slutför din bokning.

Information om covid-19 (coronaviruset)

Den vid det här laget kända pandemin av coronaviruset covid-19 påverkar resebranschen hårt, inte minst det globala resandet där de flesta länder har skarpa restriktioner kring om man får resa in i landet eller inte. Därför är det alltid viktigt att hålla sig uppdaterad kring hur covid-19 påverkar just det land eller den region dit du planerar att resa.

Varje enskilt hyrbilsföretag har infört rutiner för att förhindra smittspridning av covid-19. Bland annat desinfektering av bilens interiör så som ratt, instrumentpanel, växelspak, säten och dörrhandtag. Du kan på hyrbilsföretagens hemsidor läsa om respektive företags rutiner.

Tänk också på att om du blivit smittad, eller misstänker att du blivit smittad, under din resa att du tar kontakt med hyrbilsföretaget och informerar om detta för att undvika ytterligare smittspridning. Hyrbilsföretaget vidtar då extra åtgärder och sätter till exempel fordonet i karantän och utför en grundlig desinfektering av hela fordonet.

Som vanligt gäller att man stannar hemma om man känner sig sjuk, undviker onödiga resor och tvättar händerna noggrant och ofta. Har du en bokad hyrbil och är sjuk och avbokar bilen senast 48 timmar innan upphämtningstid tillkommer ingen avbokningsavgift. För att ändra eller avboka en hyrbil hänvisar vi hit.

Vi rekommenderar vidare läsning om coronaviruset covid-19 på Krisinformation.se, Utrikesdepartementet (UD) och hos Folkhälsomyndigheten.