Lund

Lund är en pittoresk stad i södra Sverige som är känd för sitt gamla universitet och en historia som åtminstone sträcker sig tillbaka till 900-talet. De kullerstensbelagda gatorna är populära att strosa omkring på för shoppingentusiaster och närheten till storstaden Malmö bidrar till dess popularitet. Domkyrkan från 1100-talet i romansk stil är ett av stadens signum liksom den botaniska trädgården och hos friluftsmuseet Kulturen i Lund kan man ytterligare ana historiens vingslag.

Hyra bil i Lund

Lund Centralstation är Sveriges tredje största järnvägsstation sett till antalet resenärer som besöker stationen och vid denna finns ett flertal firmor där du kan hyra bil. Det finns även en grupp biluthyrningsfirmor vid stadens sydvästra industriområde, i närheten av väg E22, och en annan samling biluthyrare ligger längs med vägarna mellan centrum och shoppingcentret Nova.

Om du tar dig till Lund via Malmö Airport så går det galant att hyra bil direkt på flygplatsen.

Med bil i Lund

I Lund finns det gott om parkeringsplatser. Staden har flera centrala parkeringshus och vid Lund C finns det ofta lediga parkeringsplatser. Efter kontorstid går det även bra att parkera på det mycket centrala Mårtenstorget.

Med hjälp av en app som lundaföretaget Parkster har arbetat fram hittar du med lätthet tillgängliga parkeringar i staden. Du kan dessutom betala för parkeringen direkt i mobilen. Majoriteten av Lunds parkeringsplatser är anslutna till tjänsten.

Lund är välskyltat, har bra körleder och är en ganska liten stad. Det är därmed relativt lätt att köra bil i Lund. Vad man ska beakta är att stadens inre delar är gamla och har smala, vindlande gator. På vissa av dessa gäller enbart gångtrafik medan andra är enkelriktade. Cyklisterna är mångtaliga i den lilla universitetsstaden så som bilförare bör man hålla ett vaksamt öga på dessa.

Se Skåne

Med Lund som utgångspunkt kan man göra dagstripper i hela Skåne. Till Malmö tar man sig smidigt med tåg men till övriga sevärdheter är bil att föredra. Städer som Helsingborg och Ystad är populära destinationer och Skåne har långsträckta stränder att besöka.

I närheten av Lund ligger Flyinge Kungsgård som är känd för sina hästar i världsklass. På gården har hästavel bedrivits sedan 1100-talet och den är öppen för besökare. En annan pärla i närheten är Dalby stenbrott som numera besöks av natursökare och äventyrliga badare.

Under september är Kiviks äppelmarknad på Österlen ett populärt resmål som drar folk från när och fjärran.

 

Fler destinationer i Sverige

Ängelholm

Ängelholm

Från 330 kr/dygn

Arlanda

Arlanda

Från 295 kr/dygn

Bromma

Bromma

Från 310 kr/dygn

Göteborg

Göteborg

Från 199 kr/dygn

Karlskrona

Karlskrona

Från 384 kr/dygn

Karlstad

Karlstad

Från 350 kr/dygn

Kiruna

Kiruna

Från 325 kr/dygn

Landvetter

Landvetter

Från 299 kr/dygn

Linköping

Linköping

Från 380 kr/dygn

Luleå

Luleå

Från 325 kr/dygn

Malmö

Malmö

Från 295 kr/dygn

Malmö airport – Sturup

Malmö airport – Sturup

Från 295 kr/dygn

Norrköping

Norrköping

Från 325 kr/dygn

Östersund

Östersund

Från 315 kr/dygn

Stockholm

Stockholm

Från 225 kr/dygn

Sundsvall

Sundsvall

Från 350 kr/dygn

Umeå

Umeå

Från 275 kr/dygn

Uppsala

Uppsala

Från 275 kr/dygn

Visby

Visby

Från 235 kr/dygn