Malmö airport – Sturup

Mitt i mellan Malmö och Ystad ligger Malmö Airport. Innan år 2007 var flygplatsen känd som Sturup och namnet har kommit att leva kvar bland de svenska passagerarna. Flygplatsens placering är mycket fördelaktig med Malmö endast 3 mil bort åt nordväst och Ystad 4 mil bort åt sydost, där städerna binds samman med flygplatsen med hjälp av väg E65. Till Malmö och Lund går flygbussar i skytteltrafik men att hyra bil rekommenderas om en större obundenhet önskas.

Sturup är Sveriges fjärde största flygplats och flygturerna till och från Stockholm är frekventa med avgångar från morgon till kväll. Inrikesflygen går även till Borlänge och Visby. Listan av utrikesflyg är lång där bland annat huvudstäderna Budapest, Belgrad, Warszawa och Skopje finns med liksom charterdestinationer såsom grekiska Chania och Heraklion, italienska Lamezia-Ter, spanska Palma de Mallorca och turkiska Antalya.

Med bil i Skåne

Möjligheterna att hyra bil på Sturup är goda. På flygplatsen finns flertalet välkända biluthyrningsfirmor där vissa av dessa företag marknadsför sig specifikt som budgetbolag medan de övriga har bilar i alla prisklasser. Som kund går det alltså med lätthet att få den prestanda och prisklass som önskas och utbudet av hyrbilar är ofta större om bokning sker innan ankomsten.

Semesterparadiset Skåne ses bäst med bil. Det är ett fantastiskt landskap med rik historia och kultur. Regionen har väl underhållna motorvägar där tempot är högt liksom mängder av charmanta småvägar där farten måste hållas betydligt lägre. En tur på de mindre vägarna är en utmärkt chans att upptäcka pittoreska bymarknader, vackra landsbygdskyrkor, stora hästgårdar liksom caféer och gårdsbutiker.

I Skånska städer är telefonparkering mycket populär. De allra flesta kommuner har avtal med ett företag som hanterar parkeringar och betalningar via kundens mobiltelefon men även de klassiska betalautomaterna lever kvar. Vid parkeringsplatserna finns information om hur betalning görs och de större orterna tillhandahåller även kartor online.

Turistmål nära Sturup

Med Sturup som utgångspunkt är Malmö ett självskrivet besöksmål. De gamla stadsdelarna är härliga att strosa omkring i och staden erbjuder många shoppingmöjligheter.

Ystad Saltsjöbad är en juvel på Skånes sydkust dit många reser för att koppla av i hotellets spa eller avnjuta en bit mat i restaurangen. Ytterligare ett populärt turistmål i södra Skåne är Hallongården där självplockning av hallon erbjuds och caféet serverar pannkakor med grädde och utsökt egengjord hallonsylt. Att hyra bil är ett måste om man vill ta sig till detta besöksmål då det är placerat ute på landsbygden.

Fler destinationer i Sverige

Ängelholm

Ängelholm

Från 330 kr/dygn

Arlanda

Arlanda

Från 295 kr/dygn

Bromma

Bromma

Från 310 kr/dygn

Göteborg

Göteborg

Från 199 kr/dygn

Karlskrona

Karlskrona

Från 384 kr/dygn

Karlstad

Karlstad

Från 350 kr/dygn

Kiruna

Kiruna

Från 325 kr/dygn

Landvetter

Landvetter

Från 299 kr/dygn

Linköping

Linköping

Från 380 kr/dygn

Luleå

Luleå

Från 325 kr/dygn

Lund

Lund

Från 290 kr/dygn

Malmö

Malmö

Från 295 kr/dygn

Norrköping

Norrköping

Från 325 kr/dygn

Östersund

Östersund

Från 315 kr/dygn

Stockholm

Stockholm

Från 225 kr/dygn

Sundsvall

Sundsvall

Från 350 kr/dygn

Umeå

Umeå

Från 275 kr/dygn

Uppsala

Uppsala

Från 275 kr/dygn

Visby

Visby

Från 235 kr/dygn