Köpenhamn

Köpenhamn som är Danmarks huvudstad lockar årligen till sig massor av besökare, antingen det har med affärer att göra eller omfattar turism. Många kommer hit för att få en skymt av ”den lille havfrue”, ”gå och hygge sig” på kvällen med kompisar, ta en sväng på Tivoli eller uppsöka de många mässor som staden öppnar upp för varje år. Även Köpenhamns modevecka är något alldeles extra och värt att se om man har möjlighet.

Danmark är också ett relativt litet land och mycket vackert att se och har man väl hamnat i Köpenhamn är det lätt att med bil ta sig ut i landet och se Danmark i sin helhet.

Hyra bil i Köpenhamn

Om man kommer med flyg till Köpenhamn och vill ta sig direkt från flygplatsen i till city, kan man hyra direkt på terminalerna. Väljer man att hyra bil inne i staden går det lika bra. I centrum är det dock bäst att gå till fots, åka metro eller ta buss.

De bästa platserna för att hyra bil i Köpenhamn är centralstationen där flera företag ligger uppradade med olika fordon och priser. Vissa av dessa biluthyrningsfirmor erbjuder dock endast upphämtning av fordonet, vilket man bör kolla upp i förväg.

Hyrbilsföretag finns även på de andra två tågstationerna samt på Amager.

För att boka kan man gå online eller ringa kundtjänst direkt. Då får man även reda på villkoren för varje uthyrningsfirma.

Trafiksituationen skiljer sig inte mycket åt från det övriga Nordens storstäder. Rusningstrafiken är igång framåt sen eftermiddag och det gäller att undvika alla cyklister som tar sig fram på stadens gator. Skulle man dock få för sig att köra bil inne i staden måste man tänka på att mobiltelefonerna måste slopas och att man endast får använda hands-free. Det gäller givetvis i hela landet.

Upptäck Köpenhamn och Danmark

När man har sin hyrbil är det enkelt att ta sig vidare i landet. Danmark har många vackra naturreservat och kuster. Att köra bil utmed kustremsan till Helsingör är bara ett av många förslag. Då kan man även passa på att titta på Kronborgs slott och kanske ta färjan över till Helsingborg.

Är man istället festivalsugen eller bara vill ta sig en titt i omgivningarna av Roskildefestivalen, kräver detta bara 30 minuters bilfärd västerut från huvudstaden. Här ligger även den kända domkyrkan – Roskilde Domkirke.

Fler destinationer i Danmark

Kastrup

Kastrup

Från 245 kr/dygn