Malaga

Malaga ligger nästan så långt bort man kan komma i Europa om man utgår från Sverige. Längst ner i södra Spanien på Costa del Sol hittar du denna stad som har otroligt mycket att erbjuda. Malaga som är Spaniens sjätte största stad är både en sevärdhet i sig men även en knutpunkt. Malaga är således perfekt både som genomfartsstad men även för att stanna till i och utforska alla hörn och sevärdheter som den har att erbjuda. Pablo Picasso kom härifrån och många säger att staden även är känd för sina extra goda tapas och sina supersnygga skor. Om man vill kombinera kultur, shopping och matglädje är Malaga definitivt ett attraktivt tillhåll. Klimatet i södra Spanien bjuder in till en sol- och badsemester av högsta klass. Men Malaga har så mycket mer att erbjuda. Nedan kommer du få en del tips på vad du kan hitta på när du reser till Malaga.

Så kan du ta dig till Malaga

Är man utländsk turist och ska flyga till södra Spanien är Malagas flygplats den enklaste och mest trafikerade. Det går flyg till Malaga från de stora flygplatserna i Sverige (Arlanda och Landvetter), samt från Köpenhamn om man bor i de södra delarna av landet. Flygresan tar cirka 4 timmar och om du bokar i tid kan du få tag i biljetter till väldigt bra priser.

Att göra i Malaga

Som redan nämnts, har Malaga ett otroligt stort utbud av stränder, sevärdheter och god mat. Ska du bada finns den långa stranden Malagueta som är otroligt populär, och under sommarsäsongen kan du inte räkna med att kunna bre ut dig då det kryllar av folk som vill njuta av solens varma strålar och det svalkande vattnet. Är man kulturintresserad bör man definitivt avsätta tid till att besöka Picassomuseet. Den välkända konstnären Pablo Picasso föddes i Malaga och det är även därför Malagas flygplats är uppkallad efter honom. Museet hittar man på Plaza de la Merced 15 och är öppet varje dag. Inträdet kostar blygsamma 3 euro. Kulturen fortsätter även i den gamla delen av Malaga där man kan strosa i de snäva gränderna och ta små pauser på de mysiga caféerna eller restaurangerna. Varför inte passa på att äta lite genuin spansk tapas? I gamla stan hittar man även Malagas katedral. Byggandet av den började redan på 1500-talet och det tog över 200 år innan den var färdigställd. Om tiden räcker till bör du även se till att besöka La Alcazaba som är en av de mest populära sevärdheterna som Malaga har att erbjuda. La Alcazaba är en borg som är belägen uppe på ett berg. Borgen byggdes av morerna och är ytterst välbevarad. Inne i borgen finns ett arkeologiskt museum som är väldigt intressant, framför allt för de som är intresserade av historia. Nedanför borgen finns även en gammal romersk teater där det än idag hålls framträdanden då och då.

Hyra bil i Malaga

Inom staden kan man gå till fots men för att smidigt ta sig till solkustens guldkorn eller vidare in i landet är en hyrbil ett smart alternativ. Om du besökt Malaga tidigare eller tycker att staden är för liten för dig, så finns det flertalet städer och byar i närheten som man kan resa till. Det smidigaste alternativet är då att hyra en bil i Malaga. Friheten med bil gör att du inte behöver tänka på bussarnas eller tågens avgångstider eller tidtabeller. Du kan stanna när du vill, njuta av en fin utsikt eller ta något att äta och dricka för att sedan sätta dig i bilen på nytt och köra vidare. Exempel på städer att besöka i närheten är Marbella, Ronda eller varför inte bege dig till Gibraltar när du ändå är så nära.

Bästa biluthyrningen

Om man kommer med flyg till Malaga går det enkelt och smidigt att hyra bil direkt på flygterminal 2. Flygplatsen samarbetar med en rad kända hyrbilsfirmor som Hertz, Avis och Europcar och du kan antingen boka direkt på plats (vilket oftast är dyrare) eller förboka innan avresa. Även inne i staden kan du hitta biluthyrningsfirmor, t.ex. vid tågstationen Maria Zambrano och platsen ”Calle Explanada de la Estación” som erbjuder ett antal företag med ett brett sortiment av bilar och varierande priser för att passa alla smaker.

Viktigt att veta

Bestämmer man sig för att hyra bil hos någon av de lokala biluthyrningsfirmorna kan det vara av vikt att veta att vissa hyrbilar innefattar något som man kallar för ”pre purchase fuel with partial or full refund”. Begreppet betyder kort och gott att kunden betalar för bensinen som redan finns i tanken och den bensin som inte utnyttjas får du tillbaka i pengar helt eller till viss del. Detta är mycket viktigt att kolla upp. ”Partial refund” i sin tur innebär även att du betalar en avgift för bolaget som inkluderar påfyllnad och annan service gällande bensin. Läs således på hyrbilsvillkoren innan du bokar då detta till stor del är en dold avgift som inte syns i hyrbilspriset för första anblicken.

Malaga med omnejd

I södra Spanien som är en av Medelhavsländernas mest besökta platser, finns förbindelser till både inlandet med sin rika kultur och Costa del sol med lyxiga orter som Marbella och Fuengirola. Dock fullkomligt kryllar det av andra spanska kustpärlor som man kan ta sig till från hamnstaden Malaga om man är badsugen eller har lust med lite exklusiv shopping, samtidigt som man sneglar på miljonyachterna i hamnarna.

Fler destinationer i Spanien

Alicante

Alicante

Från 279 kr/dygn

Barcelona

Barcelona

Från 185 kr/dygn

Mallorca

Mallorca

Från 98 kr/dygn

Marbella

Marbella

Från 418 kr/dygn

Torrevieja

Torrevieja

Från 374 kr/dygn