Torrevieja

Staden Torrevieja har drygt 100 000 invånare och ligger längs den spanska ostkusten, cirka 45 minuter söder om Alicante. Staden är populär bland svenskar och nordbor i allmänhet och vi har nog alla en vän, arbetskamrat eller bekant som har ett boende i trakterna.

I Spaniens varma klimat kretsar mycket kring sol och bad när man besöker Torrevieja. Det finns flera fina stränder som man kan spendera de varma dagarna på. Populära La Mata i norra delen av Torrevieja har en stor och fin strand och kan nog anses vara den som är finast. Vill man hålla sig i stadskärnan, så finns stränderna Playa Los Locos (galningarnas strand) och Playa del Cura. Stränderna där har inte riktigt samma kvalitet som exempelvis La Mata, då de är mindre samt överbefolkade på sommaren. Ska man bara ner på stranden för att ta sig ett dopp, är det utmärkta tillhåll med tanke på närheten till staden. Om man inte vill sola och bada, så kan ta sig en tur på strandpromenaden. Den erbjuder fina vyer över havet, samtidigt som det finns gott om mysiga caféer och restauranger där man kan slå sig ner och njuta av en lunch eller kanske bara en öl eller kaffe. Om du går strandpromenaden söderut kommer du slutligen hamna vid tivolit som är väldigt populärt bland barn, och precis intill hittar du flera försäljnings-bodar där du kan köpa allt från kläder och väskor till klockor och mobilskal.

Shopping i Torrevieja

Shoppingen i Torrevieja är inget att skryta om, i alla fall inte inne i staden. Däremot finns köpcentrumet Habaneras i staden, om än lite i utkanten. Där hittar man de klassiska butikerna som vanligtvis finns i spanska köpcentrum. Vill man maximera sin shopping så kan man, likt de flesta, bege sig till köpcentrumet Zenia Boulevard. Det ligger strax utanför staden och med bil eller taxi tar det cirka 10 minuter från Torrevieja. Zenia Boulevard är ett utomhus-köpcentrum så man kan även passa på att lapa lite sol samtidigt som man shoppar. Under sommarhalvåret är det dock skönast att befinna sig i de luftkonditionerade butikerna.

Varje fredag kan man även besöka veckomarknaden som man håller i närheten av idrottscentrumet. Här har man möjlighet att fynda en hel del bland de många varor som säljs. Man bör då även passa på att köpa frukt och grönt som ofta säljs till mindre än halva priset i jämförelse med de lokala butikerna eller affärskedjorna.

Hyra bil i Torrevieja

Torrevieja är en trevlig kuststad med stort fokus på sol och bad. I övrigt så kryllar det inte av sevärdheter eller saker att göra där. Då kan det vara bra att hyra en bil och bege sig till någon av de lite större städerna som finns inom en timmes radie med bil. Du kan till exempel besöka Alicante med det vackra slottet Santa Bárbara uppe på berget som ger en fantastisk utsikt över staden och havet, Murcia med den vackra katedralen i stadskärnan eller Cartagena som är en otroligt mysig stad att strosa runt i.

Fler destinationer i Spanien

Alicante

Alicante

Från 279 kr/dygn

Barcelona

Barcelona

Från 185 kr/dygn

Malaga

Malaga

Från 168 kr/dygn

Mallorca

Mallorca

Från 98 kr/dygn

Marbella

Marbella

Från 418 kr/dygn