Marbella

Marbella ligger på Spaniens sydkust, Costa del Sol, i Andalusien. Det är en mindre stad som känns något mer personlig än de kända storstäderna. Hit åker även många av spanjorerna för att njuta av sol och bad, då de som bor i inlandet saknar havet. Här kan du njuta av vackra stränder med restauranger, barer och små butiker längs promenadstråket och en längre promenad kan ta dig hela vägen bort till lyxiga kusthamnen Puerto Banus.

Platser du bör besöka och saker du bör göra när du är i Marbella

  • Gamla stan och Plaza de los Naranjos – Det är ett måste att besöka den gamla delen av Marbella. Om du vill se äldre byggnader, vita hus och snäva gränder så är det den gamla stan, alltså Casco Antiguo, som du ska besöka. Om du vill undvika de stora affärskedjorna så är det hit du ska gå, då du hittar små lokala butiker med allt från kläder till souvenirer. Här hittar du även Apelsintorget som bjuder på restauranger med uteserveringar i myllret av apelsinträd.
  • Shoppingcentret Parque Comercial La Cañada – La Cañada är ett köpcenter med massor av affärer och restauranger där du kan spendera timmar om du har ett shoppingintresse. Här hittar du många affärer som du känner igen, och säkerligen flera nya favoriter. Du som gillar att shoppa bör även vandra längs Marbellas huvudgata, Ricardo Soriano, som har en massa affärer att erbjuda.
  • Puerto Banús – Den tidigare nämnda lyx-hamnen är ett måste om du gillar det lite mer exklusiva i livet. Här rullar lyxbilar förbi på gatorna titt som tätt och lyxbåtarna går inte att undgå när du går längs hamnkanten. Här hittar du lyxbutikerna med exklusiva märken och finare restauranger och barer. Priserna varierar från centrala Marbella och vill du spara på plånboken bör du ta en titt på priserna innan du väljer restaurang för kvällen.
  • Utforska södra Spanien med Marbella som utgångspunkt – Om du vill passa på att utforska andra städer i Andalusien så finns det flera guldkorn att välja mellan. Det finns bussar även för längre turer, även om hyrbil kan rekommenderas om du ska ta dig en längre bit. Om du vill känna på storstadslivet kan närliggande Malaga rekommenderas, som har kallats det ”nya Barcelona”. För mer unika platser kan Ronda starkt rekommenderas, med otroligt vackra vyer över gamla broar som leder över den djupa ravinen. Landskapet är unikt och liknar inget du tidigare sett, så om du är öppen för en road trip på ca. 60 km, är Marbella en bra utgångspunkt för att nå dit.

Hyra bil i Marbella

Det kan vara en bra idé att hyra bil i Marbella för att kunna utforska närliggande byar och städer. Det finns givetvis bussar så du kan ta dig runt i Marbella men som turist känns det oftast smidigast att själv kunna navigera och ta spontana stopp eller pausa där man har lust. Marbella är inte heller någon storstad och då huvudgatan i princip går igenom hela staden, är det en bra stad att köra hyrbil i.

Avslutningsvis är Marbella en charmig stad som inte direkt ger intryck av att vara en stad, men som ändå har allt att erbjuda och är väl värd att besöka.

Fler destinationer i Spanien

Alicante

Alicante

Från 279 kr/dygn

Barcelona

Barcelona

Från 185 kr/dygn

Malaga

Malaga

Från 168 kr/dygn

Mallorca

Mallorca

Från 98 kr/dygn

Torrevieja

Torrevieja

Från 374 kr/dygn