Drömmer du om att göra en roadtrip genom Italien och uppleva allt från Vicenza i norr till Palermo i söder? Det finns många möjligheter till detta men det finns även en del saker som du bör tänka på när du planerar din resa. Först bör du planera hur du vill resa, hur lång tid som du vill spendera i Italien samt om det verkligen är en bra idé att köra bil överallt i landet. Överlag är det organiserad och enkel trafik att hantera i Norra Italien, vägarna är bra och det är lätt att ta sig runt. Om du är en duktig bilförare kommer du inte att ha några problem med detta och det är samma regler som i övriga EU. Du är kvalificerad att köra med ett svensk körkort i Italien. Att köra bil genom Italien kan vara en fantastisk upplevelse, du kan stanna var du än känner efter vägen och ta tid på dig att uppleva det fantastiska landet. Det blir helt enkelt en mer autentisk upplevelse. Genom att hyra en bil får du chansen att vara mer spontan och det finns många bra erbjudanden för dig som vill göra det. Men tänk på att alltid teckna en försäkring för bilen som du kör. Detta är viktigt oavsett vart i Italien du planerar att framföra fordonet.

Hyr en bil I Vicenza och kör mot fantastiska Venedig, när du anländer i Venedig parkerar du i det stora parkeringshuset som du finner när du precis har tagit dig över bron. Venedig är nämligen en stad där du inte är i behov av en bil och det finns inte vägar för att du ska kunna köra i staden. Spendera en dag i Venedig och tillåt dig att gå vilse bland kanalerna, sätt dig sedan i bilen för att köra mot Bologna, detta tar ungefär två timmar och du kommer att kunna avnjuta Bolognas kvällsliv och fantastiska gastronomi. Övernatta i Bologna och ta dig sedan vidare för att spendera tid i Verona och i Milano. Därefter kan du enkelt ta dig vidare till Pisa och om du vill kan du stanna på vägen i Florens för att avnjuta en äkta italiensk gelato. Pisa är en liten och mysig by som dessutom har det lutande tornet och är ett perfekt stopp på vägen till Rom. Rom är ett måste om du inte redan har besökt denna fantastiska stad. Colosseum och Spanska trappan samt Trevifontänen är en upplevelse i sig och om du har tid över kan du även besöka Vatikanen och Forum Romanum. En dag bör spenderas i Napoli för att antingen njuta av en riktig napolitansk pizza eller besöka Pompeii och Vesuvius. När du anländer till Sicilien har du många fantastiska resmål att besöka, Palermo, Syracusa och Catania är endast tre städer du bör göra ett stopp i.

Trafiken i södra Italien är mer kaosartad än den är i norra, om du inte är van vid oorganiserad trafik kan du bli chockad när du först anländer, men efter en halv dag i bilen kommer du att föra den fram som en riktig italienare!

Vänstertrafik/ Högertrafik
Högertrafik
Språk
Italienska (officiella) Tyska, Franska och Slovenska minoriteter
Valuta
Euro
Landskod
+39
Huvudstad
Rom

Hastighetsgränser i Italien

Alla hastighetsgränser är i km/h.

I tätorter
50
Landsväg
90
Motorväg
110-150

Bränslepriser

Alla priser är i svenska kronor per liter

Bensin
14.812
Diesel
13.530

Destinationer i Italien

Bergamo

Från 345 kr/dygn

Milano

Från 95 kr/dygn

Pisa

Från 410 kr/dygn

Rom

Från 185 kr/dygn

Sicilien

Från 398 kr