Bergamo

Bergamo har en flertusenårig historia då platsen ursprungligen anses ha grundats av kelter. Staden hyser många historiska sevärdheter som den medeltida stadsdelen La Città Alta liksom kyrkan Basilica di Santa Maria Maggiore. Den berömda, venetianska försvarsmuren återfinns på UNESCOs lista över världsarv och strax norr om staden ligger Alpernas fot.

Hyra bil i Bergamo

Majoriteten av Bergamos biluthyrningsfirmor har sin hemvist vid flygplatsen Orio al Sero. Där finns både internationella biluthyrare liksom ett stor antal italienska. Övriga firmor ligger strösslade ut över staden där några stycken står att finna ett hundratal meter från Bergamos järnvägsstation.

Det går ofta bra att hyra bil på plats men priset blir många gånger fördelaktigare om man har bokat i förtid. Att hyra bil för en enda dag kan ge ett högt dygnspris så ett tips är att hyra bil i flera dagar i rad för att få ett mer fördelaktigt dygnspris.

Bilkörning i Italien

Det är inte helt fel att fräscha upp sin italienska vokabulär om man ska köra bil i Italien. Några av de mest basala orden att kunna vid bilkörning är destra (höger), sinistra (vänster), dritto (rakt fram), uscita (exit) och pedaggio (tull).

Det går utmärkt att köra bil i staden Bergamo men det är inte nödvändigt då den gamla staden helst skall upplevas till fots. Både gratisparkering och avgiftsbelagd parkering finns runt om i staden. Ett bra alternativ i Bergamo är att parkera i närheten av Piazza della Libertà då det ligger centralt och man har närhet till stadens många sevärdheter. Att parkera i städer kan dock vara ett gissel då parkeringsplatserna snabbt går åt.

För övrigt är bilkörning i stort sett som i Sverige men förarna är ofta snabba och offensiva i sin körning. När man väl har kommit ut på landsbygden är tempot lugnare.

Utforska provincen Bergamo

Strax utanför Bergamo ligger den lilla byn Scanzo där man håller en mycket populär vinfestival i september varje år vilken är väl värd ett besök. Under Moscato di Scanzo kan du smaka på lokala specialiteter, lyssna på musik och strosa bland de pittoreska husen i en omgivning som kallas för Bergamos Toscana.

Att hyra bil är ett måste om man vill upptäcka Bergamos fantastiska natur. Se bergen och sjöarna på väg till de anrika slotten och forten. Stanna och drick av San Pellegrinos berömda källvatten och ta gärna en rundtur i bergens mörka gruvor.

Fler destinationer i Italien

Milano

Milano

Från 95 kr/dygn

Pisa

Pisa

Från 410 kr/dygn

Rom

Rom

Från 185 kr/dygn

Sicilien

Sicilien

Från 398 kr