Kreta

Kreta ä en grekisk ö som har lockat till sig turister under många, många år. Här samlas unga, festande människor från världens alla hörn men även äldre par, pensionärer och barnfamiljer reser hit årligen för att ta del av kulturen, maten och den härliga solen. Eftersom Kreta är en ö finns det otroligt många stränder där man kan svalka sig på och hotellen är allt fler. Kreta är således en plats där alla människor kan ha kul, oavsett om man vill ta del av Greklands historia och kultur eller om man vill hänga på de hetaste klubbarna.

Det sägs att över 2 miljoner människor är på besök på Kreta varje år och det ser inte ut som att antalet skulle minska. Eftersom ön ligger sydligt till så finns det även värme och sol att hämta på ön, mitt i tråkigaste december. Under vintern bör man vara beredd på att det kan bli en hel del regn men temperaturen ligger ändå någonstans mellan 17-18 grader. Vill man ta del av den absolut främsta och trevligaste värmen är det dock under vår och sommar som man ska åka. Vissa finner sommarvärmen alldeles för varm, medan andra inte kan vänta länge nog på att få steka sig i solen. Under de varmaste timmarna (11-15) är det ändå bäst att vara försiktig och att hålla sig i skuggan om man befinner sig utomhus.

Kretas natur

Om det är folket, vädret eller kulturen som lockar turisterna är svårt att säga och troligtvis är det en blandning av allt. Kreta har mycket vackra, långa stränder där kritvit sand sträcker sig flera kilometer. Runt den vita sanden breder sig ett turkost hav ut och för det allra mesta är havet lugnt, utan kraftiga vågor. Något som lockar turisterna extra mycket är de stora olivodlingarna. När du beger dig iväg ut på äventyr på ön kommer du att se enorma odlingar som sträcker ut sig i solen. Det kan vara lockande att nalla en och en annan oliv från träden, men detta bör undvikas. För det första gör man då intrång på någon annans odling och för de andra så kommer oliverna inte att smaka som du förväntar dig.

Hyra bil på Kreta

Det finns flera biluthyrare att vända sig till om man vill hyra bil på Kreta. Genom att hyra bil har du möjlighet att upptäcka och utforska allt som ön har att bjuda på. Det bästa är om du hittar en uthyrare med en hemsida, så att du kan boka på nätet. Du får ner priserna bättre och kan dessutom läsa igenom vilka regler som gäller i lugn och ro. Villkoren kan i många fall vara annorlunda och här gäller det dessutom att kunna lämna en deposition innan bilen lämnas över. Biluthyrarna drar oftast en summa från ditt konto som du sedan får tillbaka om du lämnar tillbaka bilen är samma skick som du hämtade den. Var beredd på att du kan behöva ha 1-300 euro på ditt konto enbart för detta ändamål. Att hyra bil med de sista slantarna du har är därför inte att rekommendera.

Fler destinationer i Grekland

Thessaloniki

Thessaloniki

Från 139 kr/dygn