Los Angeles

Los Angeles är USA:s näst största stad med där dess population uppskattas uppgå till närmare fyra miljoner invånare. Den är dessutom en världsstad som drar till sig mängder av besökare varje år. Bland besökarna toppar det renommerade distriktet Hollywood visitlistan, med dess berömda Boulevard och dess stjärnbeströdda Walk of Fame. Universal Studios temapark är ytterligare en turistmagnet.

Vid havet ligger Venice Beach som tillhör distriktet Venice. Det är ett uppskattat område bland både lokalbefolkning och turister, med dess mysiga kanaler, excentriska kultur samt spännande restauranger och caféer.

Hyra bil i Los Angeles

USA är som gjort för bilkörning och det gäller inte minst i Los Angeles, så att hyra bil är ett hett tips! Som den storstad den är har Los Angeles en mängd olika flygplatser där den största är Los Angeles International Airport, invid vilken det finns biluthyrningsfirmor i alla budgetklasser. Då företagen inte finns på själva flygplatsen används så kallade ”Rental Car Shuttles” som transporterar dig från terminalerna till din hyrbil. Det brukar löna sig att boka bil innan ankomsten.

Att hyra bil i USA är inte mer komplicerat än att hyra bil i Sverige. Något att tänka på som svensk bilförare är att amerikaner älskar automatdrivna bilar och att många faktiskt inte vet hur en bil med växelspak körs. Därmed är utbudet av manuellt växlade bilar skralt.

Köra bil i Los Angeles

Los Angeles är en långsträckt stad och många av dess invånare kör bil vart de än ska men för att köra bil där som svensk krävs ett internationellt körkort. Under morgonens och eftermiddagens rusningstider blir vägarna ofta packade av bilar, så undvik gärna bilkörning under dessa tider.

Att parkera i Los Angeles kan bli dyrt. Stadens kommersiella områden är beströdda med parkeringsplatser där avgift förekommer och därtill tar de flesta hotell ut en parkeringsavgift som kan ligga mellan $10-40 per dygn. Vid felparkering bärgas bilar snabbt så se till att du inte råkar parkerar där trottoarkanten är rödmålad!

Utforska Änglarnas Stad

Los Angeles omgivningar har ett rikt utbud av upplevelser. Utforska stränder och kuststäder eller besök en av Kaliforniens vingårdar. Vackra Santa Barbara ligger några mil nordväst om Los Angeles och är väl värd ett besök.

Regionen har flera sceniska körsträckor som är en fröjd för ögat. Inne i Los Angeles är Sunset Boulevard och Hollywood Boulevard självklara val men en av de riktiga juvelerna är Pacific Coast Highway, mellan Santa Monica och Malibu.

Fler destinationer i USA

Cincinnati

Cincinnati

Från 214 kr/dygn

Cleveland

Cleveland

Från 197 kr/dygn

Columbus

Columbus

Från 237 kr/dygn