Cincinnati

Ohio är en av de delstater i USA där det bjuds på otroligt mycket kultur och historia. Mycket är välbevarat och satt i den anda som tidigare rått. Det bästa sättet att se det med egna ögon är att hyra en bil. Det är ett snabbt och prisvärt sätt att ta dig fram. I den här guiden behandlar vi den vackra staden Cincinnati som omnämnts mycket i olika serier, bland annat i Våra bästa år, där Cincinnati var lite av en tillflyktsort.

Boka din hyrbil i Cincinnati

Du kan både hämta och boka en hyrbil på Cincinnatis flygplats Northern Kentucky International Airport (CVG) samt på stadens andra flygplats West Airport. Det finns även en tredje flygplats som heter Municipal Airport, där biluthyrningsfirmor som Enterprise Rent A Car ligger. Dock är Northern Kentucky den flyghamn som flest internationella resenärer hamnar på. Här hittar du firmor som Hertz, Avis, Budget, Enterprise m.fl. Från bagageutlämningen går det shuttles till biluthyrningen och turen tar inte mer än 5 minuter.

För dig som är inne i centrum och funderar på att hyra bil, alternativt redan har bokat, finns ett flertal Enterprise och en Budget. Enterprise hittar du näst intill 10 stycken av på olika platser i staden. Ta exempelvis sikte på Elm Stret eller Reading Road. Biluthyrningsfirmorna ligger inte i en klunga på samma sätt som de brukar göra i Europa. I Cincinnati kan du hitta dem lite varstans.

Observera att du bör boka hyrbil i förväg i USA. I annat fall kan du få betala ett betydligt dyrare pris.

Parkering

I Cincinnati finns flera stora parkeringshus och många platser att stå med bilen på gatan. CCM Parking Garage på CCM Blvd är ett parkeringshus, Fountaine Square South Garage på Vine Street är ett annat. I distriktet Downtown finns det över 30 000 platser att stå på, vilket är föredelaktigt om du och ditt sällskap ska gå ut och göra stan. Prisnivåerna från gatan till parkeringsgarage varierar från 1 USD till 7 USD i timmen. Kvällar från kl. 18:00 och på söndagar är det gratis. I utkanten av staden finns det tillgänglig gratisparkering men då får du gå en bit för att komma in till staden, alternativt ta tunnelbana eller buss.

Utflyktsmål

I Cincinnati går du aldrig sysslolös men även i utkanten och i omnejderna finns mycket att göra. Vägarna förutom Ohio Turnpike är gratis att åka på. Ett tips är att bila till delstatens bästa strand som ligger i Mentor, en mindre stad i Ohio. Stranden heter Headlands Beach State Park och en biltur hit är rena drömmen. Passa på att se de romantiska fyrtornen också. Se till att åka en solig dag och ta med en stor picknick.

Våga bryta kontakten med världen för en stund och åk till Ravenwood Castle som är Ohios mest isolerade slott, i alla fall vad internet och kabel-tv anbelangar. Här finns ingen wi-fi, vacklande mobiltäckning och, som sagt, knappt några tv-kanaler. Det är helt enkelt ett gömställe för folk som vill vara ifred! Utmana dig själv och se om du kan vara utan sociala medier för några dagar.

Åk till magiska Yellow Springs i Greene County. Husen är som tagna ur en saga med vattenfall och porlande bäckar inpå knuten. Naturreservatet Glen Helen är gudomligt att vandra i.

Fler destinationer i USA

Cleveland

Cleveland

Från 197 kr/dygn

Columbus

Columbus

Från 237 kr/dygn

Los Angeles

Los Angeles

Från 287 kr/dygn