Columbus

När du har hamnat i Columbus, har du hamnat i delstaten Ohios huvudstad. Dock är det faktiskt betydligt lugnare här än i till exempel Cleveland, där storstadspulsen är påtagligare. Columbus är dessutom en väldigt vacker och charmig stad, med många fina och storartade byggnader och en intressant bakgrund. För dig som är intresserad av att hyra bil i Columbus, är följande guide en hjälp på traven. Med en hyrbil kommer du långt och kan se hela Ohios delstat.

Var kan jag hyra bil i Columbus?

Både vid flygplatsen John Glenn Columbus International Airport och inne i centrum går det att komma i kontakt med biluthyrningsfirmor. Vid flygplatsen hittar du firmorna i ankomsthallen på terminalen och det är bara en kortare bit bort som parkeringen för bilarna finns. Firmor som Avis, Hertz och Enterprise finns att tillgå. Bland bilmodellerna kan du hitta både SUV:ar, minivans och större/mindre bilmodeller med bekväm utrustning. I USA är bilarna välutrustade och sköna att sitta och köra i, eftersom många amerikanare ser bilen nästan som sitt andra hem.

De firmor som syns mest inne i Columbus, är Enterprise Rent A Car och Budget. Du kan till exempel hitta dem i Downtown, vid stadsdelen Arlington, Westside, Bethel Road, Nike Station Way m.fl. Du hittar flest firmor i de centrala och de norra delarna av staden, medan de södra är relativt fattiga på hyrbilsföretag. Boka gärna i förväg för biluthyrning i USA, då det oftast blir billigare. Undvik att falla för biluthyrarens påstridiga sätt att vilja få dig att köpa till extraförsäkringar eller uppgraderingar. Detta är nästan alltid helt i onödan och kostar skjortan.

Hitta den bästa parkeringen i Columbus

I Columbus kan du både parkera gratis eller för en relativt billig slant om man ser det med amerikanska mått mätt. I de norra stadsdelarna finns Easton Parking på Fenlon Street som är helt avgiftsfri och i närheten har du även flera parkeringshus som East Garage och South Garage. I centrum hittar du både parkering och parkeringshus i stort antal. Prova till exempel 14th & Elm Garage eller Arena Crossing Garage.

Parkeringspriser

Ju närmare centrum du kommer, desto dyrare är det att stå med bilen. Räkna med 5-10 USD i timmen på parkeringsplatser och i garage under helger, och upp till 20 USD i timmen på vardagar inne i stadskärnan.
Columbus har ofta mycket billiga priser för dig som står på gatan. 0,40 – 1 USD i timmen brukar det kosta då, beroende på var bilen står parkerad (söndagar är det gratis att parkera på gatan). Ofta får du emellertid inte nyttja en parkering på detta sätt mer än i 12 timmar, men tiden varierar från stadsdel till stadsdel. I innerstaden brukar den vara kortare.

Ut och se Columbus omnejder!

Något du inte får missa att se är replika Christopher Columbus skepp av Santa Maria som ligger i hamnen. Har du dessutom turen med dig, är du i Columbus under den årliga Columbus International Auto Show och får se snygga bilar på rad utmed gatorna.

Ta annars vara på de avgiftsfria vägarna i Ohio (förutom Ohio Turnpike) och gör en tur med vänner och familj när du hyr en bil. Börja i den närliggande Franklin Park Conservatory och strosa i parken, titta på fjärilar och konst. Styr sedan kosan mot Akron som är den 5:e största staden i delstaten. Den lär vara den mest kulturella av alla Ohios städer.

Fler destinationer i USA

Cincinnati

Cincinnati

Från 214 kr/dygn

Cleveland

Cleveland

Från 197 kr/dygn

Los Angeles

Los Angeles

Från 287 kr/dygn