Cleveland

Är du på resa i USA så är en hyrbil nästan ett måste, speciellt om du befinner dig i de inre delarna
av landet och kanske är sugen på en roadtrip. I Cleveland (Ohio) finns ett stort urplock av
hyrbilsfirmor med bekväma modeller. Vissa av hyrbilsfirmorna har en lägre prisklass, såsom Rent-A-Wreck medan andra är i den dyrare genren.

Här kan du hyra bil i Cleveland

I Cleveland hittar du många biluthyrningsföretag på olika platser i staden. Dels finner du en samling vid Cleveland Hopkins International Airport som ligger på Maplewood Avenue, och skulle du flyga till den andra flygplatsen Burke Lakefront, så finns alternativ här också. Biluthyrningen på Hopkins International Airport ligger inte inom själva flygplatsen utan i nära anslutning. En kostnadsfri transferbuss tar dig till biluthyrningsdelen på endast 5-7 minuter.

På väg in till centrum hittar du ett flertal firmor i mellanklassens priser som exempelvis ovan nämnda Rent-A-Wreck, Eagle Rent A Car samt Enterprise. I stadsdelen Downtown hittar du ett par andra hyrbilsfirmor på East 12th Street och Superior Avenue E.

Priser för att hyra bil i Cleveland

Hyrbilspriserna i USA kan variera. Ofta lär du se priser som hänger runt 400-550 kronor dygnet. Dock kan du hitta hyrbilar som endast kostar dig ca 10 USD om dagen, men då måste du vara noga med vad som ingår och vad som inte gör det, samt om det är fria mil eller inte. Fria mil är emellertid näst intill standard i USA. Du kan också hitta hyrbilar på 200-300 kr/dag där försäkring ingår, så skäms inte för att vara uppmärksam. Tänk också på att bokningar lång tid i förväg är gynnsammare än om du skulle vara ute i sista minuten.

Parkering och priser i Cleveland

Normalt måste du betala parkering i Cleveland mellan kl 08:00 och 18:00 måndag-lördag. Söndagar och röda dagar parkerar du gratis. Det är dyrare att stå i parkeringsgarage än på gatan, räkna med ca 5,50 USD/timme. Om du ska stå en längre tid lönar det sig att köpa 24-timmarsbiljett.

Runt Lakeside Avenue parkerar du relativt billigt, ca 3 USD/timmen. Det finns också en parkering vid Krause Street som endast tar 1 USD/timmen. Parkeringsmöjligheterna är annars goda både på gatan och i parkeringshus. De flesta åker bil i USA och skulle man ta bort P-platser skulle det bli ramaskri.

Tips och regler vid biluthyrning Cleveland och USA

Tänk på att om du hyr bil i USA, måste du betala extra för försäkring, medan om du bokar på nätet hemifrån kan du köpa till det. Uppgradera helst inte bilen på plats, då kostar det betydligt mer. Det är vanligt att säljaren försöker pracka på uppgraderingar och en massa onödiga försäkringar. Stå på dig!

Du måste vara minst 21 år för att hyra bil i USA, men ofta tillkommer en extra avgift om du är yngre än 25 år.

Avgifter

Ohio har en avgiftsbelagd väg, Ohio Turnpike, som skär genom hela delstaten. Du betalar på plats med kontanter eller genom ett e-pass.

På upptäcktsfärd i Cleveland

För det första ligger Cleveland vid Eriesjön och det är en fröjd att köra runt och göra små stopp längs med vattnet. Åk till den pittoreska och historiska Downtown Piqua där allt bevarats i historisk anda. Gör en utflykt till Holmes County där du kan träffa Amish-folket. För naturfrälsta är en tur till nationalparken Cuyahoga Valley National Park ett måste, med dess vidder och vandringsmöjligheter.

Fler destinationer i USA

Cincinnati

Cincinnati

Från 214 kr/dygn

Columbus

Columbus

Från 237 kr/dygn

Los Angeles

Los Angeles

Från 287 kr/dygn