München

I läderbyxornas och korvarnas förlovade land ligger München som en liten grön pärla. I september varje år kan man avnjuta varje stund av bayersk kultur genom att gå på oktoberfest och äta kringlor och dricka litervis med öl. Och det är bara en av många attraktioner som staden bjuder på.

München är Tysklands tredje största stad och har dessutom ett rikt fotbollsintresse eftersom Bayern München – den största klubben i Bundesliga spelar på hemmaarenan Allianz med röda färger. Staden är annars ansedd för att vara särskilt konstnärlig och här ligger flera av Tysklands konst- och designskolor.

Hyra bil i München

Visst är det trevligt att gå till fots i den mysiga stadsdelen men staden är stor och vill man inte få blåsor på fötterna eller helst vill undvika bussar och tunnelbana samt de många spårvagnar som staden har, kan man leta upp en hyrbilsfirma och hyra en bil. På Franz Josef Strauss – Münchens största flygplats finns det givetvis flera biluthyrningsfirmor att ta fasta på. Bokning på plats eller online – du bestämmer själv. Staden har även en mer avlägsen flygplats för lågprisflyg. Den heter Memmingen och trafikerar bl.a. Ryanair. Även här kan man hyra bil.

Ett annat förträffligt ställe som är en samlingsplats för biluthyrningsbolag är Münchens järnvägsstation – München Hauptbahnhof. Här har man ett brett sortiment till varierande prisklasser. Bilar är viktiga för tyskarna. Man ser även bilen som en statussymbol och kör gärna omkring i en stor och skinande Mercedes eller BMW.

Att tänka på när man kör bil i Tyskland

Detta gäller inte bara södra delen av landet utan hela Tyskland. De har inte fartbegränsning på motorvägarna som i Sverige och många kör snabbt. Mycket snabbt! Därför gäller det att hålla koll på andra bilister hela tiden och även om det kan vara kul att sprinta på Autobahn så bör man ta det en smula lugnt ibland.

Många tyska städer har även infört miljövänliga zoner och detta måste man komma ihåg då bara bilar med gröna dekaler får vistas där. Detta gäller i centrala delar av städerna och München ingår i det paketet.

Man kan köpa dessa dekaler, antingen via nätet eller hos tyska bilhandlare, verkstäder eller trafikmyndighetens kontor.

Fler destinationer i Tyskland

Düsseldorf

Düsseldorf

Från 367 kr/dygn