Düsseldorf

Det är ingen överdrift att säga att Düsseldorf är en av Tysklands mest händelserika städer. Dess läge är förträffligt med närhet till både Holland och Belgien samt till städer som Köln och Bonn. Att vistas i Düsseldorf innebär att du säkerligen vill se dig omkring, och genom att hyra en bil kan detta bli en snabb verklighet.

Att köra bil i Düsseldorf

Då Tyskland är liktydigt med kraftig biltrafik, är det lätt att hitta och jämföra många hyrbilsfirmor i städerna. I stort sett varenda tysk äger en bil, vilket märks på de många bilköerna som bildas samt den hetsiga trafiken på Autobahn. Eftersom Düsseldorf ligger i nära anslutning till både Köln och Bonn, samt inte alltför långt från Frankfurt am Main, bör du vara beredd på att höra ordet ”Stau” (kö) många gånger på vägarna. Fredag-söndag är oftast de värsta trafikdagarna under sommaren. Düsseldorf brukar vara mittpunkten för många pendlare. Ett tips är därför att ha en GPS redo i bilen med trafikinfo som guidar dig från de röda vägarna. Denna kan ingå som ett tillägg hos hyrbilsfirman.

Bra standard och inga dolda kostnader

Oavsett om du hyr en mindre bilmodell eller en stor och flashig sådan, tummar man aldrig på komforten i Tyskland. Du kan med andra ord vara säker på att köra och sitta bekvämt tillrätta och få en bra och kvalitativ utrustning med den senaste tekniken. Tyskarna brukar inte köra med någon form av fulspel och ta ut mer i kostnad än vad du väntar dig.

Miljödekalen

Tänk på miljömärket när du kör i Tysklands städer, annars kan du tvingas betala böter på 80 EUR. Dekalerna köps på www.Umwelt-Plakette.de eller på TÜV-stationer.

Här hyr du bil i Düsseldorf

I Düsseldorf kan du hyra bil av många firmor på flygplatsen DUS eller på den mindre Weeze, där du till exempel kan hitta EuropCar, InterRent och Avis m.fl. Samtliga biluthyrningsfirmor på den stora flygplatsen ligger i ankomsthallen i terminal B där även den gemensamma parkeringen finns. Ett råd är att boka i förväg eftersom du annars kan få den otrevliga överraskningen att bli utan bil då alla är uthyrda. Detta råd är speciellt användbart under sommarsäsongen.

Inne i Düsseldorfs stadskärna finns det även hyrbilsmöjligheter vid Hauptbahnhof (Centralstationen) på Konrad-Adenauer-Platz.

Parkeringsmöjligheter

Düsseldorf har flera parkeringshus och platser där du kan stå med din hyrbil. Betalparkering på parkeringsplatser är dock det vanligaste alternativet. Vid Köningsallé hittar du också ett stort parkeringshus. I utkanten av staden finns det tillgång till gratisparkering.

  • Kvarteren Altstadt, Carlstad och Stadmitte är de dyraste ställena att parkera på. Du betalar nästan 3 EUR per timme måndag-lördag från 09:00-20:00.
  • Vid kvarteren Golzheim, runt Hauptbahnhof, Friedrichstadt, Oberkassel, Pempelfort och Niederkassel är priset en aning billigare. Räkna med 0,75 EUR/halvtimmen mellan 09:00 och 20:00 måndag-lördag.
  • I de övriga kvarteren brukar det kosta ca 0,75 EUR/halvtimmen, men både lördag och söndag brukar det vara gratis att parkera.

 

Att se i närheten av Düsseldorf

I Düsseldorfs omnejder ligger det många storstäder som är värda ett besök. Åk in till Köln och se Kölnerdomen, ta en tur till Beethovens museum och födelsehem i Bonn eller åk över till Holland för en dag. Du kan även ta ditt skidåkningshumör till högre nivåer och åka till Jever Fun Skihalle som ligger 20 minuter utanför centrum. Här finns det konstgjorda skidbackar året om. Ta också en biltur till det barockbyggda slottet Benrath från 1700-talet som är ett av Tysklands största och vackraste slott med frodiga trädgårdar att strosa runt i.

Fler destinationer i Tyskland

München

München

Från 235 kr/dygn