Kastrup

Kastrup är mest känd som Köpenhamns internationella flygplats och förbinder Danmark med hela världen. Den räknas även som den största flygplatsen i Skandinavien. Sedan ett par decennier tillbaka har man byggt ut flygplatsen med en tredje terminal samtidigt som utbyggnaden runt omkring flygplatsen också har ökat med nya hotell och stormarknader. 1998 sattes den nya Öresundsbanan i förbindelse med flygplatsen samt E20 motorväg. Detta har gjort det enklare för biltrafiken att ta sig till och från Kastrups flygplats och det är också en fördel när det gäller att hyra bil där.

Hyrbil från Kastrup

Eftersom Kastrup är en stark knutpunkt till både Danmarks fastland och övriga Norden och framförallt Sydsverige, är det både enkelt och smidigt att hyra en bil här. Det finns både hyrbilsfirmor inne på flygterminalen (Terminal 1 och 3) för de resenärer som måste vidare direkt med bil men man har även möjlighet att hyra bil vid Lufthavnsboulevarden och Kustvejen som ligger lite utanför flygplatsen. Ska man till Sverige har man sedan endast 30 minuter till fastlandet över Öresundsbron och med firmorna som hyr ut bilarna, är det ingen konst att lämna bilen på ett annat ställe. Vill man istället hyra en skåpbil eller en minibuss, är detta också tillgängligt.

Att tänka på

Visst kan det vara skönt att köra själv och slippa vara beroende av eventuella tågförseningar och smockfyllda vagnar, men man ska också veta att det kostar ca 400 kronor att åka över Öresundsbron med bil. Detta bör man således räkna in i sin budget. Ska man tillbaka till flygplatsen blir det 400 kronor till.

För den som ska in till Köpenhamn finns det några saker att ta fasta på; för det första, tänk på cyklisterna som det kryllar av i den danska huvudstaden; för det andra, om man vill parkera i innerstaden och har svårt att hitta en parkeringsautomat, kan man enkelt placera en P-skiva på fönsterbrädet i bilen. Då har man tillstånd att stå parkerad i en timme under tiden man letar upp en automat. Slutligen och för det tredje, låt halvljuset vara påslaget dygnet runt precis som i Sverige; detta är lätt för nordbor att förstå men om man är turist kan det vara lite knepigt att komma ihåg ibland.

Fler destinationer i Danmark

Köpenhamn

Köpenhamn

Från 240 kr/dygn