Att åka iväg ett kompisgäng på roadtrip i minibuss ger goda minnen, säkerligen minnen för livet. Att som ung få åka med sitt fotbollslag på turnering likaså. Anledningarna till varför man behöver hyra minibuss kan vara många, men gemensamt för de allra flesta som ska hyra minibuss är att de vill ha den bästa minibussen till det rimligaste priset.

En uppstickare som på senare år har blivit populär inom biluthyrning till ett bra pris är Rent-a-wreck. Namnet är humoristiskt och självironiskt, men det ligger något i det. Idéen är att man hyr begagnade bilar, men som håller samma standard som en ny bil. Denna firma har dock inte inkluderat drivmedel i hyrpriset. Det skiljer lite på villkor och regler för uthyrning vid de olika kontoren i olika städer. I Göteborg måste man vara 23 år, och de tillåter endast kortbetalning. Om man vill använda bilen utanför Sveriges gränser måste detta avtalas och godkännas av uthyraren vid bokning. I Bodö i Norge behöver man inte vara äldre än 19 år för att få hyra minibuss hos Rent-a-wreck. Man ska ha haft körkort i ett år. De godtar endast kortbetalning, och på deras bokningssida upplyser de om att man måste betala deposition på 2000 kr, som man får tillbaka vid återlämnande av bilen.

De allra flesta uthyrningsfirmor har vissa försäkringar inkluderade i priset för hyran av minibussen. Om man bokar via Hyrbilsgudens hemsida får man alltid med ansvarsförsäkring, stöldförsäkring och skadeförsäkring. Denna hemsida är en jämförelsesida, och hyr ut bilar i över 27 000 olika destinationer, i över 170 länder. Här gäller det då att hålla koll på regler för körkort och övriga regler vid utlandskörning. Svenskt körkort gäller i alla EU/EES länder, och också i Australien, Kanada och USA. Är man osäker kan man ringa till den svenska ambassaden i det land man ska besöka och få svar.

Det finns några mindre bilythyrningsfirmor, som hyr ut minibussar till ett bra pris. Pe-Ge Minibuss i Växjö, Hagges hyrbilar i Enköping, och Berras biluthyrning i Stockholm är några av de mindre aktörerna inom biluthyrning. Alla tre håller god service och säkerhet varmt om hjärtat. Hos Hagges hyrbilar kan man som idrottslag få rabatt när man hyr minibuss. De erbjuder också långtidshyra, och man kan få en 7-sitsig bil till en dygnshyra på 980 kr. Då ingår fria mil.

Hos Pe-Ge ingår inte drivmedel, men när man hämtar fordonet är det alltid fulltankat, och ska lämnas tillbaka fulltankat. Om man vill åka utomlands med minibussen, kostar det en avgift på 500 kr för resa i Norden, och 1000 kr för resa i Europa. Man får hjälp med alla handlingar man behöver inför en utlandsresa, bl.a. ett så kallat grönt kort, registreringsbevis, blankett för skadeanmälan och viktiga telefonnummer. Grönt kort är en handling som talar om att trafikförsäkringen på fordonet är godkänd. Pe-Ge Miniuss har kampanjer för uthyrning av minibuss, bl.a. en vinterkampanj och en weekendkampanj. Om man är medlem i Hyresgästföreningen får man 20% rabatt när man hyr minibuss hos Pe-Ge Minibuss.